Herstellen door te bewegen

Fysiotherapie

Onze fysiotherapiebehandelingen zijn gericht op het herstellen van uw bewegings- en functionele vermogen, het verminderen van pijn en het bevorderen van uw algehele herstel. Onze ervaren fysiotherapeuten zullen nauw met u samenwerken om een op maat gemaakt behandelplan te ontwikkelen dat is afgestemd op uw specifieke aandoening of letsel. Of u nu herstelt van een blessure, postoperatieve zorg nodig heeft of gewoon uw mobiliteit wilt verbeteren, wij zijn er om je te helpen, zodat je snel weer verder kunt.

Revapoint specialisaties:

Fysiotherapie
Manuele fysiotherapie
Sportfysiotherapie
Oncologie fysiotherapie

Manuele fysiotherapie

Specialisaties

Manuele therapie is een gespecialiseerde vorm van fysiotherapie die zich richt op het onderzoeken en behandelen van gewrichts- en spierproblemen. Onze manueel therapeuten hebben uitgebreide kennis van de anatomie en biomechanica van het lichaam en zijn experts in het toepassen van handmatige technieken om gewrichten en weefsels te mobiliseren en pijn te verminderen. Of je nu last heeft van rugklachten, nekpijn, hoofdpijn of andere gewrichtsgerelateerde problemen, onze manueel therapeuten zullen ervoor zorgen dat je de zorg krijgt die je verdient.

Sportfysiotherapie

Specialisaties

Sporttherapie is gericht op het voorkomen, behandelen en revalideren van sportgerelateerde blessures. Onze sporttherapeuten begrijpen de unieke eisen die sportactiviteiten aan uw lichaam stellen en werken samen met u om uw herstelproces te optimaliseren. Of u nu een professionele atleet bent of gewoon van een actieve levensstijl houdt, wij zullen u voorzien van gespecialiseerde zorg en begeleiding om u weer op uw best te laten presteren.

Oncologie fysiotherapie

Specialisaties

Oncologie fysiotherapie is een specialisatie binnen de reguliere fysiotherapie en richt zich specifiek op het behandelen van lichamelijke klachten die zijn ontstaan als gevolg of tijdens de medische behandelingen van kanker. Zoals chemotherapie, bestraling, operatie, immunotherapie en hormoontherapie.

Voorbeelden van voorkomende klachten zijn:

  • Pijn
  • Spanningsklachten
  • Littekenweefsel/huidveranderingen
  • Lymfoedeem (vochtophoping)
  • Spierzwakte
  • Conditieverlies/vermoeidheid

Als gespecialiseerde fysiotherapeut begeleiden we u in alle fasen van de ziekte;

Curatieve fase, waarin alles gericht is op herstel en beperken van conditieverlies, spanningsklachten en om weer controle te krijgen over de activiteiten van het dagelijks leven zoals werk en bijvoorbeeld weer meedraaien in het gezin.

Palliatieve fase, als de ziekte niet kan genezen, maar wel onder controle gehouden kan worden. Kwaliteit van leven staat voorop! Wat kan de patiënt en wat is er voor nodig om het weer te kunnen binnen de grenzen van eventueel aanwezige klachten. Dit kan bijvoorbeeld conditieopbouw zijn, pijnvermindering en coaching.

Terminale fase, deze is gericht op comfort van de patiënt. Er kunnen ademhalingsoefeningen gegeven worden bij benauwdheid en/ of angst en massage bij pijnklachten. De partner/ verzorger of familieleden worden altijd in deze fase betrokken.

Oncologie fysiotherapie

 

Coaching Oncologie

Naast de fysiotherapeutische behandeling kan de oncologie fysiotherapeut ook een coachende en adviserende rol spelen in uw dagelijks leven.

Oncologie Trainingsgroep

In kleine groepjes kan binnen de praktijk middels een gepast oefenschema getraind worden op kracht en conditie te verbeteren tijden en na de medische behandelingen.

Samenwerking

De praktijk werkt nauw samen met disciplines die allen betrokken zijn in het traject. Zoals o.a. huisarts, diëtist, logopedie, psycholoog, maatschappelijk werk, podotherapeut.De betrokken zorgverleners zitten bij ons in de praktijk en anders werken we nauw samen, dicht in de buurt. Ook met de oncologen, radiologen, life coaches en oncologie verpleegkundigen is er een goede samenwerking.

Als patiënt krijgt u een persoonlijk behandelplan. Middels een intake bespreken we samen wat de wensen en/of doelen zijn.

Echografie

Geavanceerde behandelmethoden

Revapoint investeert in de beste ondersteunende apparatuur. Echografie is een beeldvormingstechniek die gebruikmaakt van geluidsgolven om de structuur en functie van uw lichaam in kaart te brengen. Met behulp van echografie kunnen we nauwkeurige diagnoses stellen en de voortgang van uw herstel volgen. Het stelt ons ook in staat om gerichtere behandelingen te bieden en uw herstelproces te versnellen.

Dry Needling

Gespecialiseerde behandelmethoden

Dry needling is een effectieve behandelmethode voor spierpijn en triggerpoints. Door het plaatsen van dunne naalden in de aangedane spieren, kunnen we pijn verlichten, de doorbloeding verbeteren en spierspanning verminderen. De therapeuten bij Revapoint zijn opgeleid in dry needling en zullen deze techniek toepassen als onderdeel van uw behandelplan, indien geschikt.