Op kracht komen

Revalidatie

Revalidatie tijdens en na chronische klachten

Bij Revapoint Fysiotherapie begrijpen we dat revalidatie een essentieel onderdeel is van het herstelproces na letsel, operatie of een medische aandoening. Onze ervaren therapeuten zijn toegewijd om u te helpen uw functionele capaciteiten te herstellen, uw mobiliteit te verbeteren en u weer terug te brengen naar uw dagelijkse activiteiten. We bieden uitgebreide revalidatiediensten, inclusief specifieke programma’s voor revalidatie na COVID, om u te ondersteunen bij uw herstel.

Oncologie
Longklachten
Hartklachten
Covid
Orthopedisch aandoeningen
Neurologische aandoeningen

Revalidatie

Stap voor stap herstellen

Individueel Behandelplan
Bij Revapoint Fysiotherapie geloven we in een persoonlijke aanpak voor revalidatie. Onze therapeuten zullen nauw met u samenwerken om een individueel behandelplan op te stellen dat is afgestemd op uw specifieke behoeften, doelen en beperkingen. We houden rekening met uw medische geschiedenis, de aard van uw letsel of aandoening, en uw huidige functionele capaciteiten om ervoor te zorgen dat uw revalidatieprogramma op maat gemaakt is.

Fysieke Therapie
Onze fysiotherapeuten zijn experts in het herstellen van de fysieke functie en mobiliteit. We gebruiken een combinatie van hands-on technieken, therapeutische oefeningen en geavanceerde apparatuur om uw spierkracht, bewegingsbereik en functionele capaciteiten te verbeteren. Of u nu herstelt van een operatie, een blessure hebt opgelopen of te maken hebt met een chronische aandoening, wij zullen u voorzien van gepersonaliseerde fysiotherapiebehandelingen om uw herstel te bevorderen.

Functionele Training
Revalidatie is niet alleen gericht op het herstellen van de fysieke functie, maar ook op het verbeteren van uw algehele functionele capaciteiten. Onze therapeuten zullen u begeleiden bij functionele trainingsoefeningen die specifiek gericht zijn op het verbeteren van uw dagelijkse activiteiten, werkgerelateerde taken, sportprestaties en andere functionele doelen. We zullen u helpen om uw bewegingspatronen te optimaliseren, uw balans en coördinatie te verbeteren, en uw lichaam sterker en veerkrachtiger te maken.

Pijnmanagement
Pijn kan een belemmering vormen tijdens het revalidatieproces. Onze therapeuten zijn getraind in verschillende technieken voor pijnpmanagement, zoals manuele therapie, myofasciale release en ontspanningstechnieken. We zullen samen met u werken om uw pijn te verminderen, ontstekingen te beheersen en uw algehele comfort te verbeteren tijdens de revalidatie.

Ondersteuning en Educatie
Bij Revapoint Fysiotherapie hechten we veel waarde aan ondersteuning en educatie. We zullen u voorzien van de nodige informatie, advies en hulpmiddelen om uw revalidatieproces te ondersteunen. We moedigen u aan om actief betrokken te zijn bij uw eigen herstel en geven u de tools die u nodig hebt om zelfmanagementtechnieken toe te passen en uw functionele capaciteiten op lange termijn te behouden.

Revalidatie na Covid

Op kracht komen

Revapoint biedt specifieke revalidatie trajecten voor patiënten na besmetting met het coronavirus. De impact van het ziektebeeld op de dagelijkse activiteiten in- om het huis, sport en werk komt door afname van de spierkracht, longcapaciteit en conditie. Het is zaak om deze optimaal te herstellen zodat u weer snel en goed kunt participeren in het dagelijks leven. Ons gespecialiseerd team zal een intake verrichten waarbij wordt gekeken naar de beperkingen die zijn ontstaan ten gevolge van het ziektebeeld. Er vinden metingen plaats van de conditie en kracht welke zullen worden gebruikt als uitgangspositie. Deze tests worden gedurende het revalidatie traject opnieuw afgenomen om uw voortgang in kaart te brengen. De therapeut stelt een persoonlijk beweegprogramma met u op waarbij u de juiste begeleiding krijgt.

Om het traject in gang te zetten vragen we u een verwijsbrief van de huisarts mee te brengen naar de intake.