Herstellen door te bewegen

Sportfysiotherapie

Sporten en bewegen is voor veel mensen een onderdeel van het dagelijks leven. Sportfysiotherapie is er voor de amateur-, prestatie- en topsporter maar ook biedt het voor andere vormen van klachten een uitkomst; door juist te bewegen herstelt het lichaam.

Gespecialiseerd in het diagnosticeren en behandelen van blessures

Begeleiding van klacht naar kracht

De therapeuten van Revapoint zijn gespecialiseerd in het diagnosticeren en behandelen van blessures. We richten ons in de revalidatie op kracht, stabiliteit, lenigheid, coördinatie en uithoudingsvermogen. Daarnaast ligt er een grote uitdaging in het voorkomen van blessures en het optimaliseren van prestaties in amateur- en topsport. We bieden begeleiding in het herstelproces tot de return to sport (RTS) waarbij de sporter weer deelneemt aan club-/bondstrainingen, en de return to play (RTP) wat betekent dat de sporter op wedstrijdniveau hersteld is. Revalidatie vindt plaats in de oefenzaal en op de sportlocatie om zo specifiek mogelijk te herstellen. Dat is voor de veldsporter dus op het sportveld en bijvoorbeeld de tennisser op de tennisbaan. De gehele vitaliteit van de sporter heeft invloed op de prestaties, blessure herstel en preventie. We begeleiden hierom op meerdere vlakken voor het beste resultaat.

We werken samen met sportclubs in verschillende takken van sport. In de samenwerking zorgen we voor korte lijntjes zodat wachttijden beperkt blijven. Er vindt intensief overleg plaats tussen de therapeut en trainers/begeleiders van de sporter om het herstel goed te begeleiden.

Revapoint werkt samen met orthopeden die gespecialiseerd zijn in het diagnosticeren en behandelen van sportblessures in verschillende gewrichten. Er zijn korte lijntjes met de specialist en er vindt regelmatig overleg plaats voor optimale samenwerking. Hierdoor kunnen we snel schakelen bij sportblessures en zorgen we voor korte wachttijden.

Ook voor de niet-sporter biedt deze visie een uitkomst. Bewegen is gezond en het lichaam geneest juist door te bewegen. Revapoint stimuleert en ondersteunt een actieve, gezonde leefstijl.

Begeleiding van:

Beweging
Voeding
Slaap
Stress
Ademhaling
Immuunsysteem