Podotherapie

Tegenwoordig zijn steeds meer mensen onder behandeling van een podotherapeut, maar wat is podotherapie nu eigenlijk? Podotherapie is net als fysiotherapie een paramedisch beroep. Podotherapeuten behandelen klachten aan voeten, benen, knieën, heupen, onderrug en sport gerelateerde klachten die veroorzaakt worden door het niet goed functioneren van de voeten. Onze voeten hebben invloed op je gehele lijf. Belangrijk is daarom om klachten die veroorzaakt worden door het niet goed functioneren van de voeten zo snel mogelijk te behandelen.

Hoe ontstaan klachten?

Klachten kunnen ontstaan door de voetstand (bijvoorbeeld holvoet of platvoet) en de manier waarop de voet afwikkelt. Voeten, knieën, heupen en/of rug kunnen dan overbelast worden. Een podotherapeut verricht zorgvuldig onderzoek naar de oorzaak van uw klacht(en) en kunnen met zooltjes (die in gewone schoenen passen) of teenstukjes (ortheses) de voetstand en/of de afwikkeling van uw voeten veranderen om zo uw klachten te behandelen. Ook kan de podotherapeut met zooltjes en teenstukjes preventief voorkomen dat er klachten ontstaan.

Mocht u naar ons toe willen komen voor hulp met uw voeten, dat kan bij Revapoint. Vergoeding is vaak mogelijk vanuit uw aanvullende verzekering.

Kijk voor meer informatie over podotherapie op podotherapieeenstapvooruit.